Diagnoză gratuită: Programează-te!

Blog

Curățarea filtrului de particule pas cu pas

Poate nu-ți vine să crezi, însă filtrul de particule este una dintre cele mai importante componente ale mașinii tale. Nici nu-ți poți imagina cât de mult rău faci dacă circuli cu o mașină a cărei filtru de particule este înfundat. Continuă să citești, căci mai jos îți vom vorbi despre riscurile la care îți supui sănătatea dacă filtrul de particule este înfundat și suntem siguri că ne vei contacta curând după ce le afli :).

Astăzi vrem să îți vorbim în principal despre operațiunea de curățare a filtrului de particule, pas cu pas. Scopul acestui articol este de a te face să înțelegi că este o intervenție calitativă, ce își merită banii. Nu e nevoie să cumperi un filtru de particule nou când echipa noastră se poate ocupa de curățarea celui existent, la un preț mult mai mic. Atenție! Îți oferim și garanție pentru curățarea făcută, deci nu ar trebui să ai niciun motiv pentru care să nu apelezi la serviciile noastre.

Cum se curăță filtrul de particule?

Iată care sunt pașii pe care îi parcurgem pentru a-ți oferi o curățare a filtrului de particule de top:

  1. Verificarea filtrului de particule

De îndată ce filtrul de particule al mașinii tale ajunge la noi, îl supunem unei verificări pentru a stabili stadiul complexității problemei.

  1. Injectarea soluției speciale

Injectăm o soluție specială în filtrul de particule ce acționează asupra depunerilor și cenușei din interiorul acestuia.

  1. Curățarea depunerilor

Următorul pas este curățarea depunerilor. Cum se desfășoară? Ei bine, filtrul de particule este montat în aparatul special de curățare, unde începe îndepărtarea cenușei cu ajutorul presiunii mari de apă și aer.

  1. Uscarea și testarea finală

Cel din urmă pas implică uscarea filtrului de particule cu ajutorul aerului cald. După ce acesta este uscat complet, începem să îi facem testele finale de presiune, întocmim certificatul de garanție și ți-l livrăm în cel mai scurt timp prin curier rapid.

Ce garanție îți oferim pentru curățarea filtrului de particule? Nu mai puțin de 18 luni, datorită tehnologiei și metodei de curățare pe care le utilizăm, fiind vorba despre cea mai lungă perioadă de garanție din țară.

Cum îmi dau seama că filtrul de particule este înfundat?

Pentru a apela la serviciul de curatare filtru particule, trebuie să îți dai seama că ai nevoie de el, corect? Și cum faci acest lucru? Urmărești semnalele de avertizare pe care le dă mașina ta. Sunt 3 semnale cruciale care te trimit direct la noi:

  • fum negru la evacuare;
  • aprinderea martorului specific în bord;
  • putere redusă a motorului.

Atunci când acestea apar, nu mai sta pe gânduri și trimite filtrul de particule la noi pentru o curățare profesională în cel mai scurt timp. Ce riști dacă nu faci acest lucru? Citește mai departe și vei afla.

Care sunt riscurile asupra sănătății cauzate de filtrul de particule înfundat?

Filtrul de particule este gândit pentru a reține depunerile PM 25 sau PM2.5. Sunt depunerile rezultate în urma arderii combustibilului care au un diametru mai mare de 2,5 microni. De fapt, dimensiunile lor sunt cuprinse între 2,5 microni și 10 microni.

Ce se întâmplă cu ele dacă nu sunt captate de filtrul de particule? Ei bine, dacă nu ar exista filtrele de particule la mașini, iar acestea ar ajunge în atmosferă, să știi că sunt suficient de mici pentru a pătrunde foarte adânc în sistemul nostru respirator. Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de periculoase, căci pot crea blocaje în sistemul respirator și pot influența apariția unor boli grave.

Dacă nu ar exista aceste filtre de particule, crede-ne că problema poluării la ora actuală ar fi mai mare și mulți dintre noi ar suferi de boli respiratorii. Așadar, dacă ești preocupat de siguranța mediului înconjurător, dar în principal de sănătatea ta și a familiei tale, curăța filtrul de particule la timp.

De asemenea, nu uita că un filtru de particule înfundat scade performanța mașinii tale. Asta înseamnă că automat crește și consumul de combustibil. De ce să nu folosești banii pe care i-ai da în plus pe combustibil pentru a-ți curăța filtrul de particule? Cu cât amâni mai mult, cu atât îți cresc cheltuielile pentru combustibil, iar mașina ta devine din ce în ce mai puțin performantă.

Așadar, iată cum lucrăm noi, care sunt pașii pe care îi urmăm atunci când curățăm un filtru de particule. Dacă ai și alte întrebări sau vrei să trimiți filtrul de particule pentru curățare, accesează pagina de contact și ia legătura cu unul dintre operatorii noștri.

Nu știi ce piesă este compatibilă cu mașina ta?

Coșul meu

Formular diagnoză gratuită

Diagnoză gatuită
Call Now Button