Blog

Totul despre injectoarele de combustibil – răspunsuri la cele mai comune întrebări

Dacă nu ești pentru prima dată pe blogul nostru, știi deja că mereu îți oferim informații de calitate despre lucruri ce te interesează. Cum pasiunea noastră comună sunt mașinile, ne-am gândit că ar fi perfect să diversificăm aria subiectelor de discuție și să venim cu ceva nou.

Așadar, astăzi trecem de la filtru de particule și injectoare. Mai jos îți vom răspunde la cele mai comune întrebări puse de-a lungul timpului despre injectoare. Dacă împărțești pe bune cu noi aceeași pasiune pentru mașini, cu siguranță îți va prinde bine să le știi.

Ce sunt injectoarele de combustibil?

Despre injectoare trebuie să știi că sunt mecanisme controlate electronic responsabile de injectarea cantității necesare de combustibil în motor. Prin injecție, ele creează un mix perfect de aer și combustibil pentru combustie.

Injectoarele nu doar că injectează cantitatea necesară de combustibil în motor, ci o dispersează la unghiul, presiunea și tiparul potrivit.

Despre injectoare trebuie să mai știi și că sunt controlate de către ECU (unitatea de control a motorului). Cum se desfășoară totul? Ei bine, inițial, unitatea de control a mașinii obține informații despre necesitățile și condițiile de funcționare ale motorului cu ajutorul unor senzori interni. Imediat cum aceste informații ajung la ECU, combustibilul este aspirat din rezervor și transportat prin furtunurile de alimentare, ca în final să fie presurizat cu ajutorul pompelor de combustibil.

Câte tipuri de injectoare de combustibil există?

Până în momentul de față, există două tipuri de sisteme de injecție, potrivite pentru motoarele pe benzină și cele diesel. Este vorba despre:

  • injectoare directe
  • injectoare indirecte

Ce poți face cu un injector defect? Îl înlocuiești sau îl recondiționezi?

Se întâmplă uneori ca unul sau mai multe injectoare ale mașinii să se defecteze. De ce? Motivele sunt numeroase și vom discuta despre cele mai frecvente simptome în rândurile ce urmează. Până atunci, în momentul în care te vezi în fața faptului împlinit apare întrebarea: ce faci cu injectorul defect? Îl înlocuiești sau îl recondiționezi?

Noi, bineînțeles, recomandăm recondiționarea. De ce? Din numeroase motive, printre care prețul redus. Să știi că este mult mai ieftin să recondiționezi un injector decât să cumperi unul nou. De ce ai da o groază de bani pe un injector nou când noi, pentru un injector recondiționat, îți oferim 12 luni garanție, fără limită de kilometri. Click aici pentru a afla informații despre reconditionare injectoare pret.

Un alt motiv pentru care este mai indicat să recondiționezi un injector de combustibil este sustenabilitatea. În acest fel, reduci cantitatea de deșeuri din întreaga lume. De asemenea, contribui și la conservarea resurselor naturale, având în vedere că nu încurajezi producția de noi injectoare.

Multe ar mai fi de spus aici, însă ce a fost mai important am bifat deja: injector recondiționat înseamnă preț mai mic și calitate superioară.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale unui injector defect?

Injectoarele pot acumula depuneri de carbon, reziduuri de combustibil și sedimente. Atunci când se întâmplă acest lucru, mașina ta va începe să dea următoarele semnale:

  • consum crescut de combustibil

Atunci când apar depuneri pe suprafața injectoarelor, acestea restricționează fluxul de combustibil, lucru ce influențează eficiența motorului. Pentru a compensa această problemă, motorul va solicita o cantitate mai mare de combustibil. Asta înseamnă un consum mai crescut, deci mai puțini kilometri parcurși pe litru.

  • cresc emisiile poluante

În momentul în care injectoarele mașinii tale nu mai funcționează corespunzător, emisiile poluante ale mașinii vor crește. Nu doar că vei polua mediul înconjurător, ci vei avea probleme și la ITP.

  • scade performanța motorului

Injectoarele defecte sau murdare scad performanța mașinii. Încep să apară oscilații ale puterii, întârzieri la accelerare, dar și zgomote neobișnuite.

  • motorul se deteriorează

Atunci când injectoarele nu furnizează suficient combustibil sau, din contra, furnizează prea mult, în motor, acesta se uzează excesiv. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, în timp te poți confrunta cu tot felul de probleme din cauza că durata de viață a motorului scade.

Câte injectoare are o mașină?

Numărul injectoarelor mașinilor nu este standard. Acesta diferă în funcție de tipul motorului și implicit de numărul cilindrilor.

Reține că majoritatea mașinilor cu motoare cu ardere internă au un injector de combustibil pentru fiecare cilindru. Însă, să știi că există și excepții.

Acestea fiind spuse, iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre injectoare. Ai alte întrebări la care nu ai găsit răspuns? Nu ezita să ne contactezi!

Nu știi ce piesă este compatibilă cu mașina ta?

Coșul meu

Formular diagnoză gratuită

Call Now Button