Diagnoză gratuită: Programează-te!

Blog

Turbină recondiționată la noi sau turbină nouă? Ce să alegi pentru a nu provoca o gaură în buget

Defecțiunile la nivelul turbinei sunt o problemă extrem de des întâlnită la mașinile din România. Posibil chiar și mașinii tale să i se fi defectat cel puțin o dată turbina. Ce ai făcut în acel moment? Ai cumpărat una second hand, una nouă sau ai optat pentru servicii de recondiționare?

Vrem să te învățăm astăzi cum să faci economii atunci când turbina se defectează. De ce? Doar interesează-te care este prețul unei turbine noi, iar suma va vorbi de la sine. Serviciile de reconditionare turbina, așa cum oferim și noi, sunt mană cerească pentru români. Îți putem oferi o turbină 100% funcțională, la fel ca una nouă, însă la un preț mai mic. Discutăm mai pe larg despre acest subiect în rândurile ce urmează.

Care este rolul turbinei în viața motorului mașinii tale?

Turbina, cunoscută și sub numele de turbo sau turbosuflantă, este un agregat care folosește energia gazelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care intră în motor.

Vrei să știi puțin și despre istoria turbinei? Ei bine, a fost proiectată de către inginerul elvețian Dr. Alfred Buchi la începutul secolului XX. Ea a fost folosită pentru prima dată la vapoare, pe motoare diesel.

Pentru mașini, turbina a fost dezvoltată pentru prima dată în 1962, în America, de către compania General Motors pentru mașinile din gama Chevrolet.

Mașina ta are nevoie de turbină pentru că îi conferă o putere mai mare, cuplu motor mai mare, accelerare mai rapidă, consum de combustibil mai scăzut și în același timp reduce emisiile poluante.

De ce să alegi serviciile de recondiționare turbină și să nu cumperi una nouă?

Prețul spune tot. Din start te trimite la noi, asta în cazul în care nu prezintă o apăsare financiară achiziția unei turbine noi. Dacă nu îți permiți una nouă, află că serviciile noastre o vor transforma în una ca nouă pe cea pe care o deții în momentul de față.

Cum se desfășoară totul? Ei bine, noi îți recondiționăm turbina prin schimbarea întregului ansamblu central, nu doar a kit-ului de legare și segmenți din interior. De ce? Deoarece aceeași tehnologie pe care noi o utilizăm este aplicată și în fabricile de creare ale turbinelor. Asta înseamnă că în final îți oferim un produs de calitate 100%, la fel ca în cazul remanufacturierilor din fabrică.

Totuși, când trebuie să apelezi la Turbodoctor? Hai să vedem care sunt principalele simptome ale unei turbine defecte.

Care sunt simptomele unei turbine defecte

Semnele sunt ușor de reperat și îți spun clar că este timpul pentru o reparație, deci în niciun caz pentru o amânare a reparației. Așadar, vorbim de:

  • creșterea bruscă a consumului;
  • scăderea puterii motorului;
  • prezența zgomotului și a fluieratului de la turbină;
  • fum negru, alb sau albastru pe toba de eșapament;
  • presiune mică la supraalimentare;
  • presiunea aerului scăzută;
  • apare un miros de ulei ars.

Atunci când aceste semne încep să apară, nu te culca pe o ureche, ci ia cât mai curând legătura cu noi. Cu cât turbina mașinii tale ajunge mai repede la noi, cu atât mai bine pentru ea.

Vrem să îți prezentăm în rândurile ce urmează și cum lucrăm, mai exact care este procedura de recondiționare a unei turbine. Așadar, prima dată dezasamblăm turbina pentru a identifica și constata defecțiunile. Începem curățarea tuturor pieselor prin supunerea lor la un tratament termic. Scopul este să îndepărtăm murdăria, reziduurile de carbon sau ulei din interiorul și exteriorul acestora.

După ce sunt curățate, piesele turbinei sunt sablate. De ce? Pentru a înlătura orice fel de urmă de reziduu întărit, rugină superficială sau orice alt contaminant. Acum este timpul actuatorului. Vom verifica dacă este funcțional, indiferent că este electronic sau vacuumatic.

Dacă totul este în regulă până acum, trecem la înlocuirea ansamblului central cu unul complet nou. De asemenea, înlocuim și orice altă piesă defectă cu una nouă și la final ne ocupăm de reasamblarea turbinei.

Crezi că turbina este pregătită pentru a-ți fi livrată? Nu încă. Îi vom face teste pe bancul de probă pentru a vedea dacă este funcțională 100%, dar și pentru a-i face reglajele specifice. Abia apoi întocmim certificatul de garanție și îți livrăm turbosuflanta.

Dacă ești interesat, am pregătit pentru tine și un material video, pe care îl poți accesa aici https://youtu.be/pthe__66Ssg, în care am dezbătut pe larg acest subiect.

Vrei să știi ce prețuri practicăm? Ia legătura cu noi! Te asigurăm că sunt mult mai mici, comparativ cu prețul de achiziție al unei turbine noi.

Nu știi ce piesă este compatibilă cu mașina ta?

Coșul meu

Formular diagnoză gratuită

Diagnoză gatuită
Call Now Button