Informații Tehnice Injectoare

Informează-te despre defecțiunea injectoarelor.

AFLĂ MAI MULTE

Defecțiunea Injectoarelor

Injectoarele Diesel se pot defecta din două mari motive: o problemă de calitate a unei piese componente (sub 5% din cazuri – ex: o piesă neconformă din fabricație) sau din cauza unei probleme cu combustibilul folosit (peste 95% din cazuri- ex: un combustibil contaminat cu apă, șpan etc).

Injectoarele moderne sunt concepute pentru a avea o durată de viață echivalentă cu cea a motorului, în schimb, datorită unor factori externi, dar și regimului intens de lucru (de până la 2400 de bari), injectoarele diesel se pot defecta mai repede. Mai jos vom explica principalele efecte pe care le au injectoarele defecte pe motor dar și cauzele lor.

TURBO DOCTOR

Motivele defectării injectoarelor

Vezi motivele pentru care pot apărea probleme la injectoare.

Semne

Cauze

De cele mai multe ori această defecțiune este cauzată de distrugerea supapei de retur a injectorului, mai exact a scaunului de etanșare din cauza unui contaminant (span sau reziduu) provenit din combustibilul introdus la pompa de alimentare sau apărut în sistem în urma unei reparații incorecte sau datorită neschimbării filtrului de motorină.

Semne

Cauze

De cele mai multe ori astfel de probleme apar atunci când dintr-un motiv extern diuza injectorului este supraîncălzită astfel, toleranțele din interiorul injectorului se modifică, piesele din interior circula mai greu, cantitățile injectate într-un interval de injecție diminuându-se!

Semne

Cauze

Acest tip de defecțiune este și cel mai periculos din cele enumerate deoarece, poate crea defecțiuni grave la nivelul motorului, în astfel de cazuri , recomandăm oprirea imediată a folosirii mașinii și trimiterea injectoarelor către verificare/reparație.

Semne

Cauze

Acest tip de problemă des întalnită în rândul injectoarelor poate da multe bătăi de cap mecanicilor, deoarece, compensările injectoarelor variază constant și nu se știe cu exactitate dacă problema este pe injectoare sau pe alte componente! De aceea noi mereu recomandăm testarea pe bancul nostru profesional de probă în cazul unei suspiciuni de defecțiune la nivelul injectoarelor!

Semne

Cauze

Acest tip de problemă este întâlnit cel mai des atunci când se montează pe mașină injectoare din dezmembrări! Din cauza depozitării incorecte în parcurile de dezmembrări, în timp, în interiorul injectoarelor apare coroziunea (rugina), care odata montat injectorul pe mașina, creează întârzieri mari în injecție, sau în cel mai rău caz blochează pe deschis injectorul!

Turbo doctor

Prevenția Defecțiunilor

În peste 95% dintre cazuri, defecțiunile injectoarelor apar din cauza unor factori externi precum:

Mentenanța corectă a mașinii și a tuturor componentelor acesteia este crucială pentru buna funcționare a sistemului de injectie.

Alături de alimentarea cu un combustibil de calitate, sistemul tău de injecție poate funcționa mult timp fară probleme.

Oferim diagnoză gratuită!

Tehnicienii noștri cu peste 5 ani de experiență sunt aici pentru a diagnostica și repara orice problemă a injectorului tău.

Coșul meu

Formular diagnoză gratuită

Call Now Button